Запрошуємо здобути робітничу професію!

Робітнича професія – гарантія вашого забезпеченого майбутнього

Однією з найважчих проблем, перед якою постає молода людина,  є вибір професії. Кожен школяр хоча б раз у житті замислювався над тим, ким хоче стати в майбутньому, з чим пов’язати свою долю. Знайти своє покликання — значить виявити себе у праці, яка найкраще відповідала б складовій твоєї душі, інтересам, способу життя.

Полтавський професійний ліцей пропонує молоді розпочати свій шлях із робітничої професії, як це робили безліч знаменитих і популярних людей України. Тут можна не лише оволодіти обраним фахом, а й здобути знання з основ різноманітних наук, що дає можливість стати всебічно розвинутою особистістю. Світ робітничих професій настільки різноманітний і широкий, що може задовольнити і пізнавальні, і дослідницькі, і естетичні нахили особистості, й інтерес до безпосередньої творчості.

Полтавський професійний ліцей входить до найліпших професійно-технічних закладів України. Навчатися  тут   легко, комфортно, престижно.

Навчально-виробничий корпус ліцею знаходиться у м. Полтаві. Це ціле навчальне містечко, що розташоване в районі залізничної станції «Полтава-Південна» на мальовничому березі Ворскли. За 68 років існування закладу педагогічний колектив підготував понад 12 тисяч кваліфікованих робітників.

У ліцеї матеріально-технічна база навчальних кабінетів загальноосвітнього та профтехциклу дозволяє урізноманітнювати типи уроків, проводити цікаву позаурочну роботу.  Для здобуття знань з комп’ютерних технологій є кабінети, оснащені відповідною сучасною  технікою, виконано підключення  до мережі Internet. Учні мають змогу працювати на уроках та у вільний час за персональним комп’ютером як у кабінеті інформатики, так і в бібліотеці, до їх послуг – багата медіатека, кабінети спеціальних професійних дисциплін, оснащені необхідним унаочненням, виробничою технікою, обладнанням та інструментарієм. Наявність навчальних майстерень, лабораторій  та полігону дозволяє раціонально чергувати теоретичні заняття з виробничим навчанням. Виробничу практику майбутні спеціалісти проходять на таких відомих підприємствах міста, як ТзДВ «Полтавтрансбуд», ВАТ «Полтавхіммаш», ПРМБО «Райагробуд», ТОВ «КВАНТ ПРОМ» та ресторанний комплекс «Каштанова алея», з можливим працевлаштуванням після закінчення ліцею.

Для випускників 9-х класів Полтавський професійний ліцей пропонує робітничі професії з отриманням повної загальної середньої освіти:

  1. «Столяр будівельний, комплектувальник меблів».
  2. «Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр будівельний».
  3. «Муляр, штукатур, лицювальник-плиточник».
  4. “Опоряджувальник будівельний”.
  5. «Штукатур, монтажник гіпсокартонних конструкцій».
  6. «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків».
  7. «Електрогазозварник, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».
  8. «Оператор комп’ютерного набору, контролер-касир».
  9. «Кухар, кондитер».
  10. «Майстер ресторанного обслуговування, кухар».

Термін навчання – 3 роки.

Для випускників 11-х класів пропонуються такі робітничі професії:

  1. «Столяр будівельний»;
  2. « Муляр»;
  3. «Електрогазозварник».

Термін навчання – 10 місяців.

  1. «Кухар, кондитер».
  2. «Оператор комп’ютерного набору, контролер-касир».
  3. «Майстер ресторанного обслуговування, кухар».

Термін навчання – 1,5 року.

До Полтавського професійного ліцею учні зараховуються без іспитів, шляхом співбесіди. Навчання безкоштовне. Ліцеїсти забезпечуються стипендією, гарячим харчуванням, гуртожитком, підручниками. До послуг учнів бібліотека, читальний зал, різноманітні гуртки, спортивні секції.

Полтавський професійний ліцей має ряд переваг:

  • зручне розташування;
  • сучасна матеріально-технічна база для підготовки робітничих кадрів;
  • досвідчений колектив викладачів та майстрів виробничого навчання;
  • отримання учнями міцних знань із загальноосвітніх, спеціальних предметів, професійних навичок;
  • проходження ліцеїстами виробничого навчання і практики на відомих підприємствах міста Полтави;
  • працевлаштування після закінчення навчання;
  • можливість продовжити здобуття знань у вищих навчальних закладах та технікумах.

Отже, у Полтавському професійному ліцеї можна здобути середню освіту, отримати бажану професію, підготуватися до майбутньої трудової діяльності.

Скористайтеся прекрасною можливістю розкрити для себе таємниці робітничих професій, які ви можете опанувати в цьому навчальному закладі. Спеціальність, здобута в Полтавському професійному ліцеї, – це гарантія вашого забезпеченого майбутнього.

Тут чекають на вас щоденно (крім суботи та неділі) з 8.00 до 16.00.

Адреса ліцею: м. Полтава, вул. Сакко, І6-А , телефон (0532)51-27-20

E-mail: ppl.ucoz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *