Використання відео- та звукових файлів у мультимедійній презентації

Слайд2      Джерела відео- та звукових файлів: Інтернет, власні колекції на компакт-дисках чи інших електронних носіях.

Примітка

  • Відео- і звукові файли, які будуть вставлені у презентацію, повинні зберігатися в тій папці, що й сама презентація.
  • Останні версії програми Microsoft PowerPoint підтримують такі формати звукових файлів: aif, aifc, aiff, asf, asx, au, m3u, mp3, mid, midi, rmi, snd, wav.
  • Останні версії програми Microsoft PowerPoint підтримують такі формати відеофайлів: aif, aiff, asf, asx, au, avi, cda, cmr, flc, fli, flx, lit, m1v, m3d, m3u, midi, mov, mp2, mpa, mpe, mpeg, mpg, prp.

          У меню Вставка виберіть команду Звук, потім – Звук із файла. Виберіть необхідний файл і клацніть на кнопці ОК. У відповідь на запит програми щодо необхідності відтворення звуку під час показу слайдів клацніть на кнопці Автоматично. Якщо клацнути на кнопці Ні, програма буде відтворювати звук лише після клацання на спеціальному значку гучномовця. У меню Анімація виберіть команду Настройка анімації. В області завдань Настройка анімації виберіть звуковий файл для настройки анімаційного ефекту. Для настроювання параметрів звукового ефекту виберіть у меню команду Параметри ефектів. На екрані з’явиться діалогове вікно Звук: відтворення. На вкладці Ефект встановіть в області Закінчити перемикач Після. Потім у полі лічильника встановіть значення, що дорівнює загальній кількості слайдів вашої презентації. Клацніть на кнопці ОК.Слайд11

         У меню Вставка виберіть команду Фільм, потім – Фільм із файла. Виберіть необхідний файл і клацніть на кнопці ОК. Програма запропонує визначити спосіб відтворення фільму під час показу слайдів. Клацніть на кнопці Автоматично. У меню Анімація виберіть команду Настройка анімації. В області завдань Настройка анімації виберіть потрібний фільм, клацніть на кнопці зі стрілкою праворуч від його імені, а потім виберіть із меню, що відкриється, команду Параметри ефектів.  Виконайте настроювання параметрів у діалоговому вікні Фільм: відтворювання.

Слайд17

Обговорення закрито.